Vtisi z delavnice na šoli v Horjulu

      No Comments on Vtisi z delavnice na šoli v Horjulu

“Seminar mi je bil všeč, ker mi je všeč postopno načrtovanje, ki morda prinese boljše rezultate. Ker je več prenesenega na papir, je delo bolj pregledno in se na ta način na manj stvari pozabi in že pri vmesnih korakih lahko vidimo, da določena naloga ni bila opravljena do dogovorjenega datuma.”  (Mira)

“Seminar mi je bil sicer všeč, vendar pa sem mnenja, da to ni več novost pri našem delu, saj je projektnega dela v šoli veliko, sploh pri tistih dejavnostih, v katerih je vključeno več ljudi. Včasih pa je res misli bolje prenesti na papir, kar ti nudi dodaten vpogled na to, kar moraš še narediti.” (Natalija)

“Za mene je Project Management, kot je bil predstavljen na tem seminarju popolnoma nov pristop do vodenja projekta. Dejstvo, da imajo vsi udeleženci ves čas vpogled v to, kako delo napreduje in da časovnica »opozarja« vsakega posameznika, omogoča boljši nadzor, kot tudi dobro razporeditev odgovornosti. Že sama priprava plakata s časovnico in vlogami, ki pripadajo posameznim udeležencem ponudi strukturo, ki odpre ključna vprašanja, o katerih se je potrebno pogovoriti. Ta pogovor pa je že prvi – največji korak k uspehu.” (Sonja)

“Všeč mi je bila organizacija delavnice – najprej teoretičen del, nato pa še uporaba slišanega v praksi. V teoretičnem delu predstavljeni koraki in metode dela so se mi zdeli zanimivi in uporabni, praktični del je njihovo uporabno vrednost seveda potrdil. V vseh delovnih skupinah smo v zelo kratkem času uspeli od ideje preiti k načrtu izvedbe, razdelitvi nalog. Poleg tega pa nas je delavnica opremila tudi z znanjem kako načrt izvedbe ves čas spremljati. Najbolj všeč pa mi je to, da projektno vodenje lahko vključuje tudi učence. Skupaj s sodelavko sva predstavljene korake in metode dela uporabile pri pripravi 30 minutne prireditve v okviru dneva odprtih vrat šole. Na uvodnem in nato na vsakem naslednjem sestanku z učenci sva bili presenečeni, kako so nam  predstavljene metode pomagale, da so postali učenci partnerji v projektu, ki so z nama delili ideje in mnenja in kako so bila srečanja po zaslugi sistematičnosti (zelo učinkovita se je izkazala časovnica) kratka in učinkovita. Sama vem, da bom pri vsakem nadaljnjem projektu z veseljem in zagotovo uporabila naučene korake in metode dela.  Hvala, ker ste z nami delili svoja znanja.” (Barbara)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *